1 Şubat 2021 Pazartesi

dizi : alice in borderland

Dizi Adı : Alice In Borderland 
Türü : Fantastik, Gerilim, Bilim-Kurgu
Bölüm Sayısı : 8
Bölüm Süresi : 50 dk
Ülke/ Dil : Japonya/ Japonca
Orijinal kanal : Netflix
Oyuncular : Kento Yamazaki, Tao Tsuchiya
Konusu : İşsiz olan Ryohei Arisu sürekli bilgisayar oyunları oynayarak zamanını geçirmektedir. Arisu ve arkadaşları bir gün kendilerini bir oyunun içinde bulurlar ve hayatları pahasına oyunları oynayarak oradan kurtulmaya çalışırlar. 

Dizi Yorumum

Dizi, aynı adla yayınlanan Manga'dan uyarlama. Ben, Netflix'e yüklendikten iki gün sonra filan bakmıştım. Değişik bir şeyler bakalım dedik kardeşlerimle, uzun zamandır bir araya gelip dizi seyredemiyoruz. (dersler, işler vs.) Kento'yu görünce ve konusunu da beğenince damladık hemen diziye. Fragman da gayet güzeldi. Ee, 8 bölümcük olunca da hemen bitti. 

Başlangıç, olayların gelişimi, oyunlar... Güzel, eğlenceli, gizemli, sürükleyici, duygusal ve zaman zaman mide bulandırıcıydı. Olayların akışı biraz yavaş, bazen oldukça yavaş olsa da garip bir şekilde sürükleyiciydi dizi. Karakterleri seyretmek ayrıca keyifliydi. Japonca kulağa da aşırı güzel geliyor, en azından benim kulağıma öyle geliyor. 

Her yerde olduğu gibi, bu paralel evrende gerçekleşen oyunlarda da kendini güçlü ilan eden, güç gösterisinden haz alan ve kimseye güvenmeyen insanlar vardı. Bir yandan kendilerini bu oyundan nasıl kurtaracaklarını düşünen insanları seyrederken bir yandan herkesi kullanarak tek başına oradan çıkmanın çabasında olan insanları seyrediyoruz. 

Dizinin, 2.sezonu olacak büyük ihtimalle, bambaşka bir seviyede yeniden dağıtılacak kartlar. Heyecanla bekliyoruz öyleyse, yeni seviyeyi. Diziye  PUANIM 8.5/10 

Favori karakterlerim. 






4 yorum:

Neye Bakmıştınız?

Translate

Favori Kitap Alıntım ~

Bakın! Güneş, ilkbahar, çiçek dolu tarlalar, sabahleyin uyanıp şakıyan kuşlar, bulutlar, ağaçlar, doğa, özgürlük, yaşam, ne yazık ki hiçbiri benim değil artık!
Bir İdam Mahkumunun Son Günü - Victor Hugo

Toplam Tıklanma Sayısı